Behandelingen

Een behandeling in de praktijk van Ineke en Arina is veel meer dan alleen een paar naaldjes zetten. Er wordt goed naar je geluisterd en volledige aandacht besteed aan je algehele welzijn.

Intake

Je eerste bezoek aan de praktijk begint met een vraaggesprek. Met gerichte vragen, het voelen van de pols en het bekijken van de tong stelt de therapeut vast hoe het met je lichaam gesteld is; waar de mogelijk oorzaak van de klacht ligt en of er andere klachten mee samenhangen.

Acupunctuur-behandeling

Vervolgens kiest de therapeut de acupunctuurpunten waarop zij je gaat behandelen. Ze plaatst maximaal 10 tot 20 hele dunne naaldjes (met een doorsnee van 0,12 tot 0,25 mm) op verschillende punten op de meridianen (energie­banen) om de balans in het lichaam te herstellen. Die naaldjes laat ze ongeveer een half uur zitten; bij kinderen kunnen ze er sneller weer uit.

“De acupunctuur en kruiden helpen mij enorm bij mijn gewrichtsklachten”

Marcel

Fytotherapie

Om het effect van de behandeling te vergroten, kan de therapeut – met jouw instemming – ervoor kiezen Chinese kruiden voor te schrijven. Dat doet ze volgens eeuwenoude formules, die zij zich tijdens haar opleiding fytotherapie heeft eigengemaakt. De voor­geschreven kruiden krijg je binnen enkele dagen thuisgestuurd door de NatuurApotheek, een erkende apotheek gespecialiseerd in westerse en oosterse fytotherapeutica.

Je neemt deze kruiden in, totdat je lichaam weer in balans is.

Meer over fytotherapie >>

Voeding- en lifestyle advies

Als uit het vraaggesprek is gebleken dat je zelf de klachten kunt verminderen door bijvoorbeeld je voedingspatroon of lifestyle aan te passen, geeft de therapeut je daarvoor praktische adviezen.

Ouders van kinderen met chronische oorontsteking krijgen bijvoorbeeld het advies ze geen zwaar verteerbare voedings­middelen als zuivel, bananen en pindakaas voor te zetten.