Fytotherapie

Binnen de fytotherapie worden kruiden tot speciale formules gecombineerd. De formules zorgen voor synergetische energie: de werking van de afzonderlijke kruiden in combinatie met de andere kruiden wordt groter.

Synergetische energie

In China is fytotherapie van oudsher de manier om een ziekte te behandelen. Maar omdat de TCG in het westen bekendheid kreeg door acupunctuur, is deze laatste nog steeds bekender dan fytotherapie. Pas de laatste jaren, nu China toegankelijker is, neemt de kruidengeneeskunde zijn rechtmatige plaats in als de pijler van het Chinese geneeskundige systeem.

Binnen de fytotherapie worden kruiden tot speciale formules gecombineerd. De formules zorgen voor synergetische energie: de werking van de afzonderlijke kruiden in combinatie met de andere kruiden wordt groter. De samenstelling van de formule wordt aangepast aan de energiehuishouding van de patiënt.

Speciale apotheek

De voorgeschreven kruiden worden voor u / door ons besteld bij een erkende apotheek, gespecialiseerd in fytotherapeutica. In onze praktijk zullen de meeste patiënten behandeld worden met een combinatie van acupunctuur en fytotherapie.

‘Sinds ik Chinese kruiden gebruik, voel me weer als vanouds. Energiek en uitgerust na een lange tijd uitgeput te zijn geweest na de geboorte van mijn dochter.’

Yvonne