Gynaecologie & zwangerschap

De Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) kan veel gynaecologische aandoeningen succesvol behandelen.

Dat kunnen problemen zijn rond de menstruatie, zoals PMS en pijn of hevig bloedverlies, maar ook klachten tijdens de zwangerschap en voor en na de bevalling. Zelfs als het je niet lukt om zwanger te worden, kan de TCG een belangrijke ondersteuning zijn

Vrouwenkwalen

Gynaecologische aandoeningen worden ook wel ‘vrouwenkwalen’ genoemd. Dat klinkt alsof het maar aanstellerij is, terwijl ze je dagelijkse leven behoorlijk kunnen verstoren. Met acupunctuur en fytotherapie zijn klachten rondom zwangerschap, menstruatie en menopauze zoals stemmingswisselingen, hoofdpijn en rugpijn, goed te behandelen.

Hulp bij een kinderwens

Zwanger worden gaat helaas niet bij iedere vrouw zomaar. De TCG kan je helpen spontaan zwanger te worden door de eisprong te stimuleren, de kwaliteit van sperma en eicel te helpen verbeteren en door de innesteling te bevorderen.

Bovendien kun je met een combinatie van acupunctuur en Chinese kruiden in bepaalde situaties een miskraam helpen voorkomen. Zit je al in een IVF-traject, dan kan acupunctuur een prima ondersteuning zijn en bovendien helpen de negatieve effecten van de hormoonstimulatie te verminderen. Uit wetenschap­pelijk onderzoek blijkt dat acupunctuur rond de terugplaatsing de kans op succesvolle innesteling vergroot.

Voor en na de bevalling

Acupunctuur, waar nodig aangevuld met fytotherapie, kan ook de bevalling soepeler laten verlopen en klachten ervoor, tijdens en erna verlichten. Zo kan acupunctuur helpen een stuitligging te draaien en helpen de bevalling op gang te brengen. Na de bevalling kan een TCG-behandeling borstvoeding stimuleren, een dreigende borstontsteking voorkomen en ook bij de behandeling van een postnatale depressie ondersteunen.